Aardappelboer Mark de Waard

 

Het Noorden geeft alles wat we dagelijks nodig hebben: aardappelen, graan, groenten, fruit, vlees, melk, eieren... Evenals de ambachtelijke producten die vakmensen er dagelijks van bereiden.

 

Mark de Waard Kommerzijl "De nieuwe oogst voor Poiesz gaat in april de Groningse grond in."

 

"Poiesz wil puike aardappelen. Ik ben trots dat ik ze mag leveren. Ik geniet ervan als mensen van mijn aardappelen genieten. Want aardappelen vervelen nooit. Mijn vrouw en kinderen vinden dat ook. Natuurlijk eten we wel eens pasta, maar daarna snel weer een lekker aardappeltje. Een lekker kruimige Doré, Borger, Irene of de veelzijdige en vrij vastkokende Bildtstar.

 

Wist u dat een aardappel zoals de Borger kruimiger wordt als wij deze wat langer in de grond laten zitten? Ik wil maar zeggen, dat goed aardappelen telen een echt vak is. Ook de grondsoort speelt een rol. Dit land bestaat uit lekker vette zeeklei. Dat is zwaarder om te bewerken, maar het levert ook een beter product op. Bij het poten let ik erop dat de grond de juiste temperatuur heeft. Ja, aardappels telen in de volle grond is een precisie klus, waarbij je de natuur goed moet aanvoelen. Ik heb dat van jongs af aan geleerd van mijn vader en kan daarom precies aanvoelen wat ik moet doen om de planten en de knollen gezond te houden. Al heb je natuurlijk niet alles in de hand. Want het is en blijft een natuurproduct. Daarom is elke aardappelboer pas echt blij als de oogst weer gelukt is."

 

De nieuwe oogst Borgers ligt vanaf augustus weer bij alle Poiesz supermarkten in de schappen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.