95 Jaar in het hart van het Noorden

95 Jaar geleden openden Lodewijk Poiesz en zijn vrouw Wietske de eerste Poiesz winkel in hartje Sneek. 95 jaar is een lange tijd, maar ondanks onze hoge leeftijd zijn we nog ontzettend vitaal. Zo openden we in ons jubileumjaar nog eens 2 nieuwe winkels, in Berltsum en in Grootegast. Met nu in totaal 70 winkels zitten we in het hart van heel veel plaatsen in het Noorden. Een feestelijke mijlpaal die wij samen met u willen vieren.

Poiesz geeft een feestje

 

Op 14 oktober organiseerden we de Stoofbattle, een kookwedstrijd voor onze klanten. Bekijk het hier

 

 

 

 

 

Zaterdag 26 mei was het eindelijk zover en mochten we een recordaantal gasten ontvangen op onze Boerenlunch. Bekijk het hier

 

Op zondag 2 september organiseerden we een spetterend Watersport&Spelfeest op het Sneeker Starteiland. Het stond bol van leuke activiteiten, lekker eten en het weer was fantastisch! Ook de hoogte van de donatie aan de Maarten van der Weijden Foundation is bekend gemaakt. Bent u benieuwd wat het eindbedrag is geworden? Kijk hier!

 

 

 

Op zondag 25 februari beleefden winnaars een leuke middag tijdens Elfstedenland in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Bekijk het hier.

De mooiste verhalen

 

Anneke Giliam, langstlevende dochter uit een boerengezin van 9 kinderen. ‘Hikke en tein’, geboren en getogen, in Pingjum. Op 21 september 2018 is Anneke jarig en hoort ze ook onder de 95 jarigen, net als Poiesz.

 

Anneke Giliam

klant bij Poiesz Witmarsum

 

Lees meer

 

 

U kunt het zich nu vast niet meer voorstellen, maar eind jaren 50 had nog bijna niemand in Nederland gehoord van chips.

 

Lees meer

Een greep uit de historie van Poiesz

Op 19 april 1923 openen Lodewijk Poiesz en zijn vrouw Wietske een groentezaak van 12m² aan de Havenstraat in Sneek. De winkel bleek al snel een succes te zijn en in 1938 werd daarom een groter pand aan het Grootzand aangekocht. In 1962 verhuisde de Fruithal naar een groter pand aan het Grootzand en werd deze nieuwe zaak, na een tip van een buurman die net terug was van een zakenreis uit Amerika, ‘Supermarkt’ genoemd. Hierop volgde in 1968 de aansluiting bij de Superunie.

  • In samenwerking met De Drie Mollen uit Bolsward werd in 1984 Poiesz/Poi-Mar koffie geïntroduceerd.
  • De gratis spaarzegels kregen Poiesz klanten bij de kassa voor het eerst in 1990. Daarmee kan nog steeds gespaard worden voor prachtige en met name praktische artikelen. En dat doen klanten massaal.
  • Na Friesland gaat Poiesz in 1992 ook over de Friese grens. In Nieuw Roden, de gemeente Drenthe, wordt een supermarkt geopend.
  • In 2002 èn in 2003 wordt Poiesz, in het zomerrapport van GFK, uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. In 2004 wordt Poiesz in het (zomer/winter)rapport van GFK uitgeroepen tot beste verssupermarkt van Nederland, waarna in de zomer van 2005 de benoeming tot beste supermarkt van Noord-Nederland volgt.
  • Op 28 oktober 2009 opent de Poiesz supermarkt in Beilen haar deuren.Het 50e filiaal is een feit! 
  • Met medewerking van televisiekok Reitse Spanninga introduceert Poiesz in 2012 het kookconcept 'Wat Maak je Menu'. In 2014 komt het aantal supermarkten met een overname van maar liefst 5 supermarkten in één keer, op 68. In datzelfde jaar wordt de eerste winkel volgens de nieuwe winkelformule geopend. Hierin is alles erop gericht het winkelen voor de klant klant nog leuker en makkelijker te maken.
  • Op 20 december 2017 is Poiesz wederom uitgeroepen tot beste supermarkt! Een prachtige mijlpaal zo vlak voor het 95-jarige bestaan van Poiesz.

 

Bekijk de gehele historie van Poiesz hier.

 

 

1923 – 2018:  

365 Dagen Feest & Voordeel

 

Waarmee kunnen we u een plezier doen?

Daar draait alles om bij Poiesz. Dat was al zo toen Lodewijk Poiesz en zijn vrouw Wietske de eerste Poiesz winkel in hartje Sneek openden. Inmiddels zijn er 70 Poiesz supermarkten en zitten we in het hart van heel veel plaatsen in het Noorden: letterlijk én figuurlijk…

 

Verbonden met het Noorden

Want onze mensen voelen zich verbonden met het Noorden. Omdat ze er zelf wonen en leven. Daarom hebben ze aandacht en tijd voor u. Om een praatje te maken over alledaagse zaken. Of om samen het lekkerste antwoord te vinden op de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Voor deze kookinspiratie werken we ook samen met kok Reitse Spanninga. Als rasechte Noorderling kent hij de smaak van het Noorden.

 

De smaak van het Noorden

U vindt de smaak van het Noorden ook terug in ons assortiment waarin steeds meer producten en specialiteiten uit het Noorden te vinden zijn. De productkeuze in een Poiesz supermarkt is afgestemd op de lokale smaak en wens. Alles wat u dagelijks nodig heeft, is aanwezig. Dat scheelt u tijd en keuzestress.

 

Beste supermarkt van Nederland

We volgen alle ontwikkelingen, maar spelen hier op onze eigen wijze op in. We hoeven niet per se de eerste te zijn, maar we zijn wel graag de beste. Door altijd aandacht te hebben voor persoonlijke wensen. Door het winkelen zo leuk, makkelijk en voordelig mogelijk te maken: online en in de supermarkt. Als dank hebben klanten ons in 2017 verkozen tot ‘beste supermarkt van Nederland’ (Gfk 2017).

 

Elk seizoen vol feestelijke verrassing

Die mooie bekroning sterkt ons in het streven om het in 2018 nóg een stapje beter te doen. Temeer, omdat we graag samen met u willen vieren dat we dit jaar 95 jaar in het hart van het Noorden zitten. Dat doen we door 365 dagen lang uit te pakken met ongelofelijk veel aanbiedingen voor maar 95 cent. Plus een aantal grote evenementen!

 

Hartenwensen vervullen van jong en oud

Maar er volgen veel meer feestelijke acties, activiteiten en aanbiedingen. En natuurlijk organiseren we ook de Jeugd Sponsor Actie, waarmee we al jarenlang hartenwensen van de actieve jeugd vervullen. Zo maken we samen van 2018 een feestjaar voor jong en oud, voor iedereen in het Noorden. Reken daar maar op.