‘POWER WOMAN’ UIT PINGJUM

Anneke Giliam, langstlevende dochter uit een boerengezin van 9 kinderen. ‘Hikke en tein’, geboren en getogen, in Pingjum. Hier liggen haar roots. Anneke is laatbloeier en langbloeier en ook een boeiende verteller over de geschiedenis van haar leef- en woongebied. Ze weet er echt alles van. Op haar veertigste haalde Anneke nog haar diploma doktersassistente. Een beroep dat ze tot haar pensioen met veel plezier heeft gedaan. “Het waren de mooiste jaren uit mijn leven”, zegt ze met vuur in haar ogen. Want levensvuur heeft ze volop. Zo bakt ze zelf wat lekkers voor bij de koffie of thee, omdat Pingjum geen warme bakker meer heeft. Tijdelijk eet ze even van ‘tafeltje dekje’, maar straks gaat ze snel haar eigen potje weer koken. En boodschappen? Daarvoor rijdt ze eens in de twee weken naar Poiesz in Witmarsum. In haar Toyota Corolla. Die is ook al van zo’n goed bouwjaar. Want na 25 jaar doet-ie het nog prima. “Staat ook nog maar 80.000 op de teller”, zegt ze zelf. Anneke krijgt er op 21 september 2018 ook weer een jaartje op de teller bij. 95 Wordt ze dan. Haar verjaardagsfeest wordt met zo’n 60 man gevierd in het dorpshuis van Pingjum. Vrijwilligers halen hiervoor de boodschappen en het gebak bij Poiesz. Met een stevige handdruk wensen we haar nog vele gezonde jaren.

 

Anneke Giliam

klant bij Poiesz Witmarsum

Verhalen uit het hart van het Noorden

 

Vrijdag bereikt Jan Johan Heinrich Frederik Wilhelm Hoving de Poiesz leeftijd van 95. Een respectabele leeftijd die hem niet aan te zien is. Zijn geheim? “Ademhalen en af en toe een borreltje.” Van Hooghoudt natuurlijk, want die komt net als Jan Hoving ‘uut Grunn’. In 1943 moest hij daar wegvluchten om te ontkomen aan de Duitsers. Via Friesland duikt hij onder in de Noordoostpolder. Zogenaamd als doktersassistent. Na de oorlog wordt hij uitgezonden naar Indonesië. Bij terugkomst in Nederland vestigt hij zich in Emmeloord. Daar woont hij nu nog steeds; samen met zijn vrouw Jeane Buys. Tweemaal per week winkelen ze bij Poiesz. Die is vlakbij. Maar omdat ze meestal met meer boodschappen thuiskomen dan gedacht, pakken ze de auto. Bij Poiesz is alles wat ze nodig hebben. Het personeel is er vriendelijk en behulpzaam. Jan Hoving eet graag ‘over de grens’, waaronder ook Indisch. Maar een echt feestmaal is gestoofde andijvie met kruimige aardappelen (Irene), bruine jus en een riblapje… En zo kennen we nog veel meer smeuïge verhalen over Jan Hoving. Bijvoorbeeld dat hij op z’n 72e samen met echtgenote Jeane de Vierdaagse heeft volbracht. Maar dat houdt u tegoed als hij samen met Poiesz 100 wordt. Want dat gunt iedereen hem van harte. .

 

Jan Johan Heinrich Frederik Wilhelm Hoving

klant bij Poiesz Emmeloord

 

 

 

 

“Poiesz bevindt zich nu 95 jaar in het hart van het Noorden en wat ik zo mooi vind is dat de winkel na al die jaren nog altijd een eigen ambachtelijke slagerij heeft. Ik ben een echte kookfanatiekeling en ik kan er daardoor voor al mijn vlees terecht. En hebben ze iets niet in het assortiment, geen probleem, dan bestellen ze het gewoon voor me.”

 

Annette Kasperts

klant bij Poiesz Assen

 

 

 

Griet Varwijk uit Ureterp werd 16 maart jl. 95 jaar! Haar dochters doen nu de boodschappen voor haar bij Poiesz. Als we vragen of Griet Varwijk nog wensen heeft, luidt het antwoord: “Ja, graag Douwe Egberts Roodmerk in de aanbieding doen.” Poiesz is van harte uitgenodigd om samen met haar de 100e verjaardag te gaan vieren. We zien ernaar uit! Vanwege de hartelijke ontvangst en de heerlijke koffie.

 

Griet Varwijk

Klant bij Poiesz Ureterp

 

 

“Als winkel moet je er wat voor doen om bij te blijven, maar volgens mij slaagt Poiesz daar altijd weer in. Zo hebben we de winkel meermaals vernieuwd en is het assortiment regelmatig verbreed. In de 95 jaar dat wij ons in het hart van het Noorden bevinden, zijn we naar mijn idee altijd meegegaan met de tijd, zonder dat het ten koste is gegaan van onze identiteit.”

 

Aukje Bosma

versmedewerker bij Poiesz Buitenpost

  

 

“Wij kennen de klanten en de directie kent ons, dat is voor mij typisch Poiesz en heel uniek als je het mij vraagt. Na de twintig jaar dat ik hier werk, bevalt het mij nog steeds prima. Ik zeg dan ook weleens gekscherend: zelfs wanneer ik de 20 miljoen win, ga ik hier nog niet weg.”


Sjoukje Elzinga – Laverman

uw versmedewerker bij Poiesz Menaam

 

 

 

Het mooie van Poiesz vind ik dat we na 95 jaar nog altijd 1 geheel zijn: van de bedrijfstop tot het personeel, de bedrijfsleider en natuurlijk niet te vergeten: onze klanten!”

 

Sijke Ruiter – Hoekstra

versmedewerker bij Poiesz Drachten centrum

 

 

 

 

“Ik ben klant bij Poiesz vanaf de eerste dag dat ze hier zitten. Ik kom hier dagelijks voor m’n vaste boodschapjes. En maak graag een praatje met de groenteboer. Het is voor mij een uitje. Zelf koken doe ik alleen op zondag, maar ik woon nog wel zelfstandig en mag graag tuinieren. Volgens sommigen heb ik de netste tuin van heel Harkema. Ik ben net zo oud als Poiesz en dat vind ik leuk. Ik kom uit een sterk geslacht en wil graag samen met Poiesz 100 worden. Dus ga zo door Poiesz, het bevalt me best. En bedankt voor de lekkere taart.”

 

Jeltje Storm-Roorda

klant bij Poiesz Harkema

 

 

 

 

“Supermooi dat Poiesz is uitverkozen tot supermarkt van het jaar. Na de 26 jaar dat ik hier werk, voelt zo’n prijs toch een beetje als de kroon op je werk. Het betekent bovendien dat we op de goede weg zijn met Poiesz. Ik merk het hier ook in Stadskanaal, want als ik de mensen zo hoor, is iedereen hartstikke positief!”

 

Djoerd de Bruin

groenteman bij Poiesz Stadskanaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Als verloskundige komt het regelmatig voor dat ik naar een bevalling moet terwijl ik met een volle kar in de winkel sta. Gelukkig is Poiesz dan altijd zo vriendelijk om de boodschappen zolang voor me te bewaren. Overigens heb ik nu een oplossing gevonden voor mijn ‘probleem’: Online bestellen! Poiesz bezorgt namelijk ook gewoon aan huis!”

 

Petra Kortekaas

klant bij Poiesz Oosterwolde

 

 

 

“Toen ik hoorde dat Poiesz supermarkt van het jaar was geworden, kon ik het in eerste instantie niet geloven. Maar toen bleek dat het echt waar was, vond ik het geweldig en kreeg ik echt een gevoel van trots!”

 

Roelie Visser

medewerker bij Poiesz Ureterp