Aspergehamrolletjes met spinazie en mini krieltjes
Boodschappenlijstje

4 personen

1 zak à 450 gram verse spinazie

1 kilo Hollandse witte asperges

8 plakken Farmerschinken

150 ml Blue Band Finesse (flacon à 250 ml)

1 zakje à 40 gram Knorr saus voor asperges

1 zakje à 175 gram Bon Appetit geraspte 30+ kaas

1 zak à 450 gram Lekker Makkelijk mini krieltjes

Carbonell olijfolie (flacon à 250 ml)

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Verdeel ze in 8 porties en wikkel ze per portie in een plak ham. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.

Verhit olijfolie in een wok. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Verdeel de spinazie vervolgens over de rolletjes.

Giet 150 ml water, 150 ml Blue Band Finesse en de asperge sausmix in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Verdeel de saus gelijkmatig over de rolletjes en spinazie en bestrooi het gerecht met de kaas.

Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de folie eraf en laat het gerecht nog 20 minuten bakken. Bak ondertussen de krieltjes goudbruin.

Schep per bord 2 asperge-hamrolletjes met de spinazie, saus en kaas uit de ovenschaal. Leg er een portie krieltjes naast en serveer direct.

 

Variatietip: een gekookt eitje is een heerlijke aanvulling op dit gerecht. Kook 4 eieren 8 minuten in een pan. Laat ze 'schrikken' in koud water en pel ze. Snijd in vier stukken en leg op het bord.

Wijntip: Arthur Metz Elzasser pinot blanc

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.