Blauwe bes uit Drenthe. Proef de natuur op z’n allerbest.

 

 

De families Bussemaker, IJken en Koops hebben hun krachten gebundeld in Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe u.a. om de allerbeste blauwe bessen te telen. U plukt daar de vruchten van. Want wat zijn ze lekker, gezond en kogelrond die heerlijke blauwe bessen uit Drenthe. Direct na de pluk worden ze gekoeld, in bakjes gedaan en getransporteerd naar Poiesz. Alleen zelf plukken is nóg verser.

 

Een blauwe bes is het gecultiveerde familielid van de bosbes. Hij komt van oorsprong uit de VS. Blauwe bessen zijn groter dan bosbessen en het vruchtvlees is wit, in plaats van rood zoals bij een bosbes. Vanaf april komen blauwe bessen uit de kas. Maar vanaf begin juli tot eind september worden ze buiten geoogst. De oogstvolgorde in rassen is: Duke, Draper, Libery en Aurora.

 

De zoete blauwe bes kunt u zo uit het vuistje eten. Maar ze zijn ook heerlijk in fruitsalades, yoghurt, pannenkoeken en smoothies. Kinderen lusten ze ook best. En samen met de bes komen ook de vitamines, mineralen, sporenelementen en antioxidanten naar binnen… Kortom: de natuur van het Noorden op z’n allerbest.  

 

“Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe UA”,

telend in Geestbrug, Wachtum en Zwinderen, Drenthe

 

 

Bekijk hier op de landkaart wat we nog meer uit het Noorden halen.