Bolswarder koffie

 

“Het Friese paard is mooi, krachtig en eigenzinnig. Dit geldt ook voor Bolswarder Koffie. Die wordt gemaakt met Frysk hynder whisky uit Bolsward. Een bijzondere single malt die de Bolswarder koffie een sterk en smaakvol karakter geven. Een koffie voor echte genieters en voor wie stevig in het zadel zit.”

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2,5 centiliter Frysk Hynder whiskey (half borrelglaasje)
  • 1 kopje sterke koffie
  • halfstijf geklopte slagroom
  • poedersuiker

 

Bereiding

Gebruik een speciaal hoog glas of een groot wijnglas van dik glas. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water. Schep hierin de eetlepel bruine basterdsuiker, voeg dan de Frysk Hynder whisky toe en giet hierop voorzichtig de hete koffie. Roer door totdat de suiker is opgelost. Klop ondertussen de slagroom halfstijf en voeg poedersuiker toe naar eigen smaak. Vul de rest van het glas voorzichtig met de halfgeklopte slagroom.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.