Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 8 plakken donker volkorenbrood zonder korst
  • 100 gram beenham
  • 100 gram Beemster 30+ kaas
  • 3 eetlepels truffelmayonaise
  • 1 komkommer
  • 12 cocktailprikkers

Bereidingswijze

  1. Leg 2 plakken donker volkorenbrood op elkaar en snijd met een kartelmes de korsten eraf.
  2. Snijd de uiteinden van de komkommer eraf en maak met een kaasschaaf lange plakken komkommer. Schil tot aan de zaadlijst, het moet alleen stevig vruchtvlees zijn.
  3. Doe een beetje zout en peper op de plakken.
  4. Halveer 1 ongeschilde komkommerplak en rol de linten op. Steek er een cocktailprikker door en leg het apart.
  5. Leg 2 plakken brood iets over elkaar en rol met een deegrol het brood iets platter zodat de plakken brood aan elkaar blijven plakken. Er ontstaat nu een lange plak van 2 boterhammen.
  6. Besmeer het brood met de bolle kant van een lepel met truffelmayonaise.
  7. Beleg het met ham en daarna met Beemster 30+ kaas.
  8. Rol de sandwich stevig op. Snijd de sandwichrol in tweeën en steek er een cocktailprikker door met het rolletje ongeschilde komkommer er bovenop.