Cordon bleu gegratineerd met ananas en kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 cordon bleu’s filets
1 verse ananas       
1 Granny Smith appel
1 doosje à 175 gram frambozen   
1 zakje à 75 gram rucola sla
1 zak à 450 gram Peka aardappelpartjes met schil       
1 eetlepel gesnipperde uitjes
20 gram verse bieslook
2 eetlepels Van Gilse poedersuiker
1 dl Perfekt witte natuurazijn                          
4 plakken Bijzonder Lekker jonge kaas
Vloeibare Blue Band                             
Carbonell traditionele olijfolie
Bertolli extra vierge olijfolie
peper
zout    

Bereidingswijze

Snijd de appel in 4 partjes. Doe de partjes in de keukenmachine samen met 2 dl olijfolie extra vierge, 1dl natuurazijn, 2 eetlepels poedersuiker, 2 eetlepels verse frambozen, 1 eetlepel gesnipperde uitjes en peper en zout naar smaak. Draai alle ingredienten gedurende 20 seconden fijn in de keukenmachine en zeef het in de kom. Snijd de bieslook fijn. Doe de rest van de frambozen en 2 eetlepels bieslook in de dressing. Roer dit voorzichtig door.  
Verhit 3 eetlepels vloeibare Blue Band in een pan. Braad de cordon bleu filets goudbruin. Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels traditionele olijfolie en 1 eetlepel vloeibare Blue Band. Bak hierin de aardappelpartjes goudbruin. 
Snijd de kuif van de ananas en draai met behulp van een ananasschiller schijven verse ananas. Laat de cordon blue in de pan liggen en leg op elke cordon bleu een schijf ananas en daar bovenop een plak kaas. Leg een bord als deksel gedurende 5 minuten op de pan en laat op een laag pitje de kaas over de cordon bleu smelten.

Opmaken
Dresseer de cordon bleu op het voorverwarmde bord, leg de rucola sla erbij. Giet à la minute de dressing over de rucola. Serveer de aardappelpartjes erbij.

TIP:

Wijntip: Marquis de Saint Felix Merlot