Poiesz doneert € 72.648,23 aan de Vakantiebank

De Vakantiebank vindt dat iedereen moet kunnen genieten van een onbezorgde vakantieweek. Ook, en misschien wel juist, gezinnen die maar nauwelijks kunnen rondkomen. Vorig jaar kon Poiesz dankzij de donatie-actie een cheque van ruim € 72.000 euro aanbieden aan De Vakantiebank. Met jou hulp hoopt Poiesz ook dit jaar weer een bijdrage te kunnen leveren aan vakanties voor mensen die dat zo hard nodig hebben.

 

Voor gezinnen in het noorden

Het geld dat je via het kopen van donatieaanbiedingen doneert aan De Vakantiebank is bestemd voor gezinnen uit het Noorden. Een zorgeloze vakantie in een fijne accommodatie, waarvoor de reiskosten vergoed worden en er gestreefd wordt ook nog wat extra’s te bieden. Zoals een etentje of een dagje weg.

 

Vanuit Groningen zet een hecht team van 15 trouwe vrijwilligers zich daarvoor in. Dankzij de bijdrage van Poiesz in 2021 kunnen dit jaar tientallen gezinnen tijdens één van de schoolvakanties een weekje weg. Op dit moment kunnen al 177 gezinnen uit het noorden een vakantie gaan boeken. Vooral de kinderen doen een ervaring op, die ze nooit meer wordt afgenomen!

 

Met een deel van de Poiesz-bijdrage doet De Vakantiebank samen met recreatieondernemers investeringen om nog meer vakanties te kunnen regelen, in de vorm van bijvoorbeeld accommodaties en campagnes.

 

Toenemende behoefte

Pim Loeff is fondsenwerver en projectleider. Hij ziet dat de vraag naar vakanties via De Vakantiebank elk jaar toeneemt: “Steeds meer gezinnen leven op of onder de armoedegrens. Als je daar een weekje aan kunt ontsnappen, is dat heel waardevol. We hebben de beschikking over meerdere locaties in het noorden: Bakkeveen, camping de Potten bij Sneek en een aantal Waddeneilanden. De accommodaties worden beschikbaar gesteld door particulieren en recreatieondernemers. Maar we hebben inmiddels ook elf luxe safaritenthuizen voor zes personen.”

 

Voucher bij thuiskomst

De donatie van Poiesz wordt besteed aan huishoudens in het noorden. Pim: “Bij thuiskomst krijgen de vakantiegangers een voucher ter waarde van €50,- voor boodschappen bij Poiesz, een dagje naar dierentuin AquaZoo of een spellenpakket. Dat wordt enorm gewaardeerd. Het houdt het vakantiegevoel nog even intact.”

 

Meer weten over De Vakantiebank of wil je in aanmerking komen voor een onvergetelijke vakantieweek? Ga dan naar devakantiebank.nl.

Aanbiedingen week 26

Zie onderstaand de donatie-aanbiedingen van deze week. Deze aanbiedngen zijn van maandag 27 juni tot en met zondag 3 juli.