Iedereen een fijne Kerst

Steeds meer mensen kunnen hun boodschappen niet meer betalen en worden daardoor klant bij de voedselbank. Door de stijgende brandstof- en energieprijzen en de hoge inflatie komen zij in financiële problemen. Door donatie-aanbiedingen te kopen bij Poiesz kan jij deze mensen helpen. Poiesz doneert 10 eurocent van alle donatieaanbiedingen aan de Voedselbanken in het Noorden. Ook kan je doneren via de donatieknop op de flessenautomaat.

 

Voorzitter Leo Wijnbelt vertelt waarom de donatie-actie juist nu nodig is en wat er met het geld gebeurt: “Er zijn meer klanten bijgekomen en er komt minder voedsel binnen. Veel organisaties doen mee aan de anti-verspillingsaanpak. Voedsel dat nog een paar dagen houdbaar is, wordt steeds vaker tegen gereduceerd tarief toch nog verkocht. Een goede ontwikkeling natuurlijk, maar die boodschappen kwamen voorheen bij de Voedselbank terecht. Meer dan ooit zijn we afhankelijk van donaties.”

 

Goed eten op jonge leeftijd

Wat je als kind eet, beïnvloedt sterk de ontwikkeling van je hersenen en je lichaam. Leo zou nog meer gezinnen willen helpen. De schade die kinderen oplopen door slecht of onregelmatig te eten, halen ze namelijk nooit meer in. Leo: “Gelukkig zijn er heel veel mensen die dit niet accepteren. Zoals onze 13.000 vrijwilligers en onze partners zoals Poiesz! 100% van het geld komt terecht bij de mensen die het nodig hebben. Niemand wordt betaald. De vrijwilligers van de Voedselbanken werken puur vanuit enthousiasme. Misschien ook wel omdat uit alle verhalen blijkt dat het mensen zijn zoals jij en ik. Iedereen kan afhankelijk worden van de Voedselbank.”

Aanbiedingen week 49

Zie onderstaand de donatie-aanbiedingen van deze week. Deze aanbiedingen zijn van zondag 4 december tot en met zondag 11 december.