Dockummer kofje

 

“Als de thermometer lager en lager gaat, is het tijd voor lekkere antivries: Dockumer kofje. Natuurlijk met echte Sonnema Berenburg die van oorsprong ook uit Dokkum komt. Belangrijk detail: niet meer roeren als de slagroom erop zit, maar de hete Dockumer kofje onder de roomkraag vandaan drinken.“

 

Ingrediënten

  • 8 theelepels bruine basterdsuiker
  • 4 borrelglaasjes Sonnema Berenburg
  • 5 deciliter verse hete koffie
  • 1½ deciliter slagroom
  • 2 theelepels suiker
  • fijn bruin kandijgruis

 

Bereiding

Doe de bruine basterdsuiker in de glazen. Schenk hier de Sonnema Berenburg bij. Giet vervolgens de hete koffie erop en roer alles goed door. Klop de slagroom met de suiker half stijf en laat de slagroom over de bolle kant van een lepel op de koffie lopen. Op de koffie komt ongeveer 1,5 cm. slagroom waarop het kandijgruis wordt gestrooid. Na het aanbrengen van de room de koffie niet meer roeren.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.