Poffertjes met droge worst

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • ½ pak poffertjesmix (of 200 gram bloem, 20 gram gist, 2-3 dl lauwe melk, 2 eieren)
  • 3 1/2 dl koud water
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 gram Huls Drentse Kosterworst
  • Honing of stroop
  • Poffertjes pan

Bereidingswijze

Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei en de olie aan toe. Laat het beslag even rusten. Verdeel de Huls Drentse Kosterworst in plakjes en snijd deze in miniblokjes. Verwarm de poffertjespan. Giet het beslag tot 1/3 deel van de holletjes. Verdeel de helft van de blokjes Kosterworst erover en giet daarover nog wat beslag. Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of prikker om. Strooi er blokjes Kosterworst overheen. Serveer ze met honing of stroop.