Gado gado met satésaus en rijst
Boodschappenlijstje

4 personen

1 bloemkool

Ca. 500 gram sperziebonen

1 paksoi

1 schaal à 250 gram taugé

1 doosje à 6 stuks Jan van Schaffelaar eieren

1 bekertje à 400 ml Sum&Sam satésaus mild

1 bakje à 100 gram Sum&Sam gebakken uitjes

1 pak à 400 gram Perfekt witte rijst

1 zak à 60 gram Sum&Sam kroepoek saté

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit water in een pan en kook hierin de eieren voor 8 minuten. Laat ze vervolgens ‘schrikken’ in koud water en zet ze apart. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de paksoi in stukken.

Verhit een ruime hoeveelheid water in een grote pan. Kook de bloemkoolroosjes voor ca. 2 minuten. Haal de bloemkoolroosjes uit de pan en spoel ze -in een vergiet- af met koud water. Zet ze apart in een grote kom. Kook vervolgens in het kokende water de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en voeg ze bij de bloemkoolroosjes.

Blancheer de paksoi voor ca. 2 minuten in het kokende water en voeg de laatste seconden de taugé toe. Haal de groente uit de pan en schep alle groenten door elkaar.

Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de eieren en halveer ze. Schep wat rijst en groente op een bord. Schenk de satésaus eroverheen en bestrooi het gerecht met gebakken uitjes. Leg de halve eieren er bovenop. Eet smakelijk!

Drinktip: Pepsi Next of Max

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.