Gemarineerde kiphaasjes in tomatensaus
Boodschappenlijstje

4 personen

ca. 500 gram kiphaasjes

2 teentjes knoflook (net à 2 bollen)

1 bos bosuitjes

1 schaal à 20 gram verse basilicum

1 citroen
2 zakken à 250 gram Daily Chef tagliatelle naturel

1 pak à 390 gram Heinz tomatenblokjes naturel

Perfekt bak & braad

Perfekt olijfolie

Verstegen peper en zout

 

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Hak twee knoflookteentjes. Snijd de basilicum en bosuitjes fijn en zet apart. Pers de citroen uit boven een grote kom. Voeg hier 2 eetlepels olijfolie, de gehakte knoflook, zout en peper naar smaak aan toe en roer alle ingrediënten tot een marinade.
Wentel de kiphaasjes door de marinade en laat ze ca. 15 minuten in de marinade liggen. Verwarm de oven voor op 180 graden°C. Vet een lage ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de gemarineerde kiphaasjes in de ovenschaal en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven (hierbij verkleuren ze licht). Keer de kiphaasjes na 10 minuten om.
Bereid ondertussen de tagliatelle pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd de pasta warm.
Verhit een beetje bak en braad in een koekenpan en fruit hierin de gesneden bosui ca. 1 minuut op laag vuur. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper naar wens. Roer als laatste de gesneden basilicum erdoor.
Schep de tagliatelle op een voorverwarmd bord. Leg de kiphaasjes erop en giet de tomatensaus eroverheen. Eet smakelijk!

 

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.