Geschroeide zalm met spaghetti, rucola sla, courgette en kruidenroom

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 Zalm filets met huid
  • 250 gram Daily chef spaghetti
  • 75 gram  Boursin kruiden en knoflook
  • 1 pakje kookroom
  • 1 courgette
  • ¼ zakje Rucola sla
  • 4 Bosuitjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Doe 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en laat deze heet worden.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en doe zout en peper op de zalmfilets.
  • Leg de zalm op de velzijde in de pan. Wordt de zalm onderop een beetje wit? Dan omdraaien en de andere kant dichtschroeien. Totaal 2 ½  minuut aan beide zijden schroeien.
  • Afdekken met folie, zo houd je de zalm warm.
  • Kook de verse spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel het af en laat het uitlekken in een zeef.
  • Snij de courgette als volgt: Halveer de courgette in de lengte. Halveer de halve courgette nogmaals in de lengte, verwijder de zaadlijst, en snij de courgette in reepjes.
  • Snij de bosuitjes in fijne ringen.
  • Doe bakolie van de zalm in de wok en laat het heet worden. Voeg de courgette en de gesneden bosuien toe en als laatste de rucola en toevoegen en kort wokken.
  • Doe er een half pakje Boursin bij met een royale scheut room. Doorroeren en even aan de kook brengen.
  • Doe de gekookte erbij spaghetti erbij met peper en zout naar eigen smaak.
  • De tagliatelle op voorverwarmd bord, leg de zalm er bovenop en serveer direct.

 

Eet smakelijk!