Goede oude tijd

 

SMITHS

U kunt het zich nu vast niet meer voorstellen, maar eind jaren 50 had nog bijna niemand in Nederland gehoord van chips. Chips zijn pas naar Nederland gekomen toen aardappelboer Gerrard Kistemaker op zoek was naar een manier om nog meer aardappelen te verkopen. Van de Engelse chipsverkoper Frank Smith leerde hij hoe hij chips moet maken!

 

 

 

Speciaal voor het 80-jarig jubileum van Hero Cassis ontwikkelde Frismeester Frank Degenaar “THE PREMIUM” Cassis. Uiteraard met onze vertrouwde Zeeuwse zwarte bessen en met meer gefermenteerd zwarte bessensap voor een rijkere smaak. Een vleugje Chinotto, de karakteristieke Italiaanse citrusvrucht, geeft deze cassis nog meer karakter. Dé cassis voor echte liefhebbers. Nu verkrijgbaar bij Poiesz!

 

 

 

 

 

 

 

Net als Poiesz viert ook Douwe Egberts dit jaar een jubileum en dat wordt gevierd met een speciale jubileumverpakking. In 1753 openden Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses hun kruidenierswinkel De Witte Os in Joure, waarmee de basis werd gelegd voor het Douwe Egberts van nu. Proef 265 jaar ervaring in het selecteren, branden en melangeren van koffie en geniet van de echte rijke ronde smaak van Douwe Egberts aroma rood.

 

 

 

Al voordat Poiesz supermarkten haar eerste groentewinkel in Sneek opende, had Kroon vleeswaren al haar eerste slagerij in de stad Groningen. Vanaf 1870 verkocht de oprichter Theodorus aan een eigen loket zijn vleesproducten. Na vele jaren en steeds meer bekendheid van Kroon in het Noorden, werd onder leiding van de 4e generatie Kroon de groei en het afzetgebied pas echt groter. De slagerij in Groningen had geen uitbreidingsmogelijkheden. Daarom opende in 1964 Bert Kroon een moderne vleeswarenfabriek in het Friese Zwaagwesteinde. Vandaag de dag zijn de Kroon producten niet meer weg te denken in de Poiesz supermarkten. Want wie heeft er niet van Kroon leverworst gehoord?

 

 

 

 

BREABAKKER

Het roggebrood van De BreaBakker wordt gemaakt in een eigen bakkerij in Joure, waar een klein team werkt aan het lekkerste roggebrood. De traditionele smaak van het roggebrood is te danken aan een combinatie van jarenlange kennis welke sinds 325 jaar wordt  overgegeven van vader op zoon (de 10e generatie!) en het oude recept van de oprichter van De BreaBakker.

 

 

 

In 1955 bracht de directeur van de Coöperatieve Condensfabriek Friesland zijn vakantie door in Zwitserland, waar hij voor het eerst Rivella dronk. Hij was zo onder de indruk van Rivella dat hij deze heerlijke frisdrank ook naar Nederland wilde halen en nam contact op met de oprichter van Rivella, Dr. Robert Barth. Een jaar later werd het contract gesloten en was de Rivella fabriek in Friesland een feit. Vanaf 1957 tot 1979 werd Rivella geproduceerd in Wolvega. Vandaag de dag wordt deze frisdrank geproduceerd door frisdrankfabrikant Vrumona.

 

Dagelijks genieten de klanten van Poiesz van een heerlijk koud glas Rivella, één van de meest gedronken frisdranken van het Noorden.

 

 

Vanaf 1963, toen de groentewinkel van Lodewijk Poiesz in Sneek een supermarkt werd, verkoopt Poiesz al Heineken bier. De klanten van Poiesz genieten al jaren van een koud glas Heineken, één van de favoriete biermerken in het Noorden.