Groninger kovvie

 

“Geen schrijvvout maar een koffie met Hooghoudt ‘uut Grunn’. Al sinds 1888 een ambachtelijk familiebedrijf dat ook de vernieuwing niet schuwt. Want voor Groninger Kovvie gebruikt u bruine jenever waarin u - naast jeneverbes - kaneel, vanille, zoethout, grapefruit en kandij proeft. En dat maakt Groninger kovvie extra spannend.”

 

Ingrediënten

  • 30 ml Hooghoudt Bruine Jenever
  • Dubbele espresso
  • Ongezoete room
  • 2 theelepels basterd suiker
  • Heet water

 

Bereiding

Verwarm een groot wijnglas voor met heet water 

  • Klop de room halfgeslagen op
  • Leeg het verwarmde wijnglas
  • Schep 2 theelepels donkere basterd suiker in het glas
  • Voeg 60 ml heet water toe en roer dit door tot de suiker is gesmolten
  • Schenk hierbij 30 ml Hooghoudt Bruine Jenever
  • Dubbele espresso (60 ml) toevoegen
  • Halfgeslagen room er bovenop schenken via de bolle kant van een eetlepel

 

Variatietips:

  • Gebruik eens opgeschuimde melk in plaats van room

Doe er warme chocomel bij voor een koek en zopie twist

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.