Hachee met rode kool
Boodschappenlijstje

4 personen

600 gram Hacheevlees

5 grote uien

1 zak à 500 gram rode kool

1 appel

1 pakje Honig mix voor Hachee
1 Laurierblad

Handvol gepelde walnoten

3 eetlepels vloeibare boter

Klontje roomboter

Scheutje melk

2 eetlepels azijn
Honig allesbinder

Peper

Zout

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Snipper de uien fijn.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees. Voeg de uien toe en roer alles goed door. Zorg dat de uien een beetje kleur hebben.
Voeg 250 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur stoven. Voeg eventueel extra water toe als te veel water is verdampt.
Voeg, zodra het vlees gaar en zacht is, 500 ml water en de mix voor hachee en het laurierblad toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.                                               
Als de hachee gaar is, meng dan 2 eetlepels azijn door de hachee. Voeg naar behoefte Honig allesbinder toe zodat een smeuïge hachee ontstaat.
Breng de hachee eventueel op smaak met peper en zout.
Kook aardappelen en rode kool in ca. 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af en pureer deze met een scheutje melk en een klontje boter. Voeg naar behoefte zout en peper toe. Schep de rode kool vervolgens door de puree.                
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Schep de appelstukjes samen met de walnoten door de puree.

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.