Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 hertenbiefstukken
  • 150 gram gedroogde abrikozen (gehalveerd)
  • 125 milliliter rode port 
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 milliliter wildfond of
  • 150 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Neem de hertenbiefstukken circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  2. Verwarm de abrikozen circa 5 minuten in de port.
  3. Verhit de olie en boter en bak hierin de hertenbiefstukken in 2-3 minuten per kant rosé.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie 4-5 minuten rusten.
  5. Voeg de tomatenpuree toe aan het bakvet en bak 1 minuut. Roer de mosterd erdoor.
  6. Giet de fond erbij en voeg de abrikozen met port toe. Verwarm en laat iets inkoken.
  7. Serveer de hertenbiefstukken met de portsaus. Garneer met een takje rozemarijn.
  8. Lekker met rodekool, stoofpeertjes en aardappelpuree.

 

Bereidingstip
Vervang de hertenbiefstuk door eendenborstfilet of runderbiefstuk. Bak eendenborst 4-5 minuten op de ingekruiste velkant en 2-3 minuten op de andere kant.