Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 kleine hertenbiefstukken (à 75 g) of
  • 4 kleine biefstukken (à 75 g)
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 4 eetlepels cranberrycompote
  • 6 eetlepels kookroom
  • nootmuskaat of
  • koekkruiden
  • 4 takjes tijm

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Verhit in een gourmetpannetje 1 eetlepel olie en fruit hierin de rode ui. Voeg de cranberrycompote, kookroom en een snufje nootmuskaat toe.
  2. Verhit in een ander pannetje steeds 1 eetlepel olie en bak de hertenbiefstukjes circa 2 minuten per kant. Bak de tijm kort mee.
  3. Serveer de biefstukjes met de cranberry-uienconfit en een takje tijm.

 

Ook lekker met een chocolade-balsamicosaus: schenk een scheutje balsamicoazijn met een klein beetje stroop in het pannetje. Verwarm en laat hierin een stukje pure chocolade smelten. Roer goed en giet er een scheutje vleesbouillon bij.