Knorhof

 

Keten Duurzaam Varkensvlees, wel duurzamer maar niet duurder

 

Milieu, dierenwelzijn en dierengezondheid zijn belangrijk. Daarom is Poiesz partner van Keten Duurzaam Varkensvlees. Een samenwerkingsverband van alleen Nederlandse varkensboeren, slachterijen, slagers en supermarkten die deze drie waarden centraal stellen. Het varkensvlees van Poiesz met de groene sticker niet alleen duurzaam, het is ook puur Nederlands varkensvlees. En we gaan zelfs nog een stapje verder. We streven ernaar om het varkensvlees zoveel mogelijk te betrekken van boerderijen uit de regio. Zo werken we bijvoorbeeld samen met boerderij ‘Knorhof’ van Cor en Corine de Ruijter in Oudega. Van dit familiebedrijf en vergelijkbare bedrijven is het duurzame varkensvlees van Poiesz afkomstig.

 

Cor en Corine de Ruijter van boerderij Knorhof zijn in 1993 van Noord-Holland naar Oudega verhuisd om daar hun droom te verwezenlijken: een eigen varkensboerderij! Hun passie voor de varkenshouderij is terug te zien in de manier waarop ze hun bedrijf runnen. Alles staat in het teken van de varkens. Cor de Ruijter: “Het welzijn van de varkens staat voorop. Daar besteden we dagelijks veel aandacht aan. Bij ons hebben de dieren veel leefruimte en er is speelmateriaal om mee te spelen. De gezondheid van de varkens is belangrijk. Daarom kijken we bijvoorbeeld elke dag heel nauwkeurig naar de samenstelling van het voer en wordt er gevolgd of elk varken voldoende eet.”

 

Bezoek boerderij ‘Knorhof’

Boerderij ‘Knorhof’ heeft een zichtstal waar u het gehele jaar door welkom bent. U kunt hier een kijkje nemen om te zien hoe de varkens leven. Ook kunt u hier een leuke en leerzame film bekijken waarin boerderij ‘Knorhof’ centraal staat. Corine de Ruijter: “Poiesz heeft onze boerderij al meerdere malen bezocht om te zien hoe goed onze varkens het hier op de boerderij hebben. Ook u bent van harte welkom. Onze zichtstal is het hele jaar geopend.”

 

Openingstijden

Zomertijd: 10.00 – 20.00 uur

Wintertijd: 10.00 – 17.00 uur

 

Adres

Ige Galamawei 19

8582 KR Oudega

 

Klik hier voor de route naar boerderij Knorhof in Oudega.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.