Knutselopdracht

De moestuinhaasjes uit het PUUR Poiesz magazine zijn een makkelijke en leuke knutselopdracht, waarmee je ook nog eens je eigen groente kunt kweken!

 

Klaar om te beginnen met jouw moestuintje? Gebruik een leeg melkpak en knutsel deze leuke potjes voor jouw plantjes.

 

Wat heb je nodig?

 • Zaadjes
 • Een leeg melkpak
 • Een schaar
 • Gekleurd papier en decoratie
 • Potgrond
 • Een goede plek met zonlicht waar het niet te warm is

 

Zo maak je het:

 1. Teken ongeveer halverwege een lijn rondom op het pak.
 2. Teken aan de voorkant van het melkpak twee oren voor het haasje.
 3. Knip langs de lijn het melkpak open. Wees hierbij voorzichtig!
 4. Nu kun je het pak in je favoriete kleur verven en het gezicht van het haasje erop tekenen.
 5. Wanneer je het pak versierd hebt kun je het vullen met potgrond of aarde en uw zaadjes voorzichtig in de grond stoppen.
 6. De zaadjes hebben veel licht nodig, dus stop ze niet te diep in de grond. Een klein laagje aarde om ze te bedekken is genoeg. Zet het pak op een zonnige maar niet te warme plek. Op je slaapkamer is vaak beter dan in de woonkamer bij de kachel!
 7. Kijk vaak genoeg even of de grond nog wel vochtig is, daar houden de plantjes van. Geef ze water met een plantenspuit.
 8. Na een paar dagen zullen de zaadjes gaan ontkiemen. Zodra ze een paar echte blaadjes hebben moet je ze heel voorzichtig in een groter potje zetten. Half mei, als het wat warmer is, mogen ze naar buiten in de ‘open grond’ of een grotere moestuinbak.

 

Heb jij ook een mooi moestuin-haasje geknutseld? Wij zijn heel benieuwd! Deel jouw knutselcreatie op sociale media met #puurpoieszmagazine!