Mini rollade met honing-mosterdsaus, gegratineerde witlofrollertjes en gepofte aardappelen
Boodschappenlijstje

4 personen

1 mini rollade

1 zak à 450 gram Lekker Makkelijk aardappelen
8 stronken witlof
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1 flesje à 250 ml Amelander Honing mosterd dressing
4 eieren
150 gram Melkan ongezouten roomboter
16 plakken Bijzonder Lekker jong belegen kaas
16 plakken beenham
Croma voor bakken en braden
Verstegen peper en zout
Aluminiumfolie

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Rollade:
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de rollade droog met keukenrol. Verhit 3 eetlepels vloeibare bakken en braden in de koekenpan. Schroei de rollade rondom dicht. Leg de rollade met een beetje bakboter op een bakplaatje en laat deze verder bakken in een oven gedurende 20-30 minuten. Geen oven? Doe dan na het aanbraden een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de rollade gedurende 20-30 minuten braden in de pan. Draai de rollade regelmatig om.


Gegratineerde witlof en gepofte aardappelen:
Snijd de stronken witlof in vieren en kook deze gedurende 5 minuten. Spoel de witlof koud. Leg een plak kaas op een plak ham en rol hierin een stuk witlof op. Maak alle rolletjes en leg ze op een bakplaatje.
Neem 2 helften aardappelen. Snijd er een stukje af aan de onderkant en zet ze op een stukje aluminiumfolie. Vouw de folie om de aardappels en laat boven een kleine opening. Doe hier een beetje peper, zout en een klontje boter op. Strooi er als laatste verse peterselie over. De aardappelen en de witlof mogen naast de rollade in de oven gedurende 10 minuten op 180°C.


Honingmosterdsaus:

Smelt de roomboter en deze mag niet kleuren.
Zet een pan op het vuur met water waarin een andere pan past, zo ontstaat er een au bain-marie. Doe in de pan 2 eetlepels Amelander mosterd dressing. Splits de eieren en doe de dooiers bij de dressing met een scheutje water. Klop de eidooiers met de dressing luchtig en totdat het stevig is. Het water moet tegen de kook aanzitten. Voeg daarna met een dun straaltje de vloeibare roomboter toe en blijven kloppen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.