Mosselen met mosselgroente en aardappelblokjes
Boodschappenlijstje

4 personen

1 bak à 2 kilo Poiesz verse mosselen

250 gram ambachtelijke magere spekjes

1 zak à 400 gram Poiesz mosselgroente

1 zak à 450 gram Poiesz aardappelblokjes

200 ml Peter Mertes Lizard Pinot Grigio

50 gram Melkan roomboter

2 eetlepels vloeibare Blue Band iedere dag

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Als de mosselen net uit hun verpakking komen staan ze een beetje open. Door de beschermde omgeving die de verpakking biedt opent hij zich. Spoel de mosselen onder koud water en tik de schelp tegen de rand van het aanrecht. Na enkele tellen sluit de schelp zich. Gooi de schelpen die niet sluiten weg. Gooi ook de mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is weg.

Smelt in een ruime hoge pan de roomboter en bak hierin de spekreepjes uit. Voeg de mosselgroenten toe en bak deze 2 minuten mee.

Schenk daarna 200 ml wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten. Kook de mosselen 6 tot 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.

Verhit ondertussen de vloeibare boter in een pan en bak hierin de aardappelblokjes goudbruin.

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.