Wintereditie Wat Maak Je Menu On Tour

De eerste editie van ‘Wat Maak Je Menu On Tour’ vond plaats op zaterdag 27 januari 2018. Hierbij werd een bezoek worden gebracht aan 3 bedrijven uit de regio om met Reitse op zoek te gaan naar de lekkerste ingrediënten voor winterse snert. Op deze dag werden familiebedrijf Weidenaar in Dokkum, Bakkerij Boonstra in Akkrum en Feitsma aardappelteeltbedrijf in Warfstermolen bezocht. Naast het samen selecteren en keuren van ingrediënten of specialiteiten kregen de deelnemers ook allerlei interessante weetjes hierover te horen en te zien.

 

Wilt u deze snert zelf thuis bereiden? U vindt het recept hier.

 

 

 

 

Foto impressie

Met Reitse On Tour.

 

 Aardappelen uitzoeken bij Feitsma Aardappelteeltbedrijf

 

Uitleg van Reitse Spanninga

Worsten uitzoeken bij Weidenaar droge worst

 

Ambachtelijk gemaakt brood van Bakkerij Boonstra uit Akkrum

 

Het resultaat is een heerlijke erwtensoep!