DE LODEWIJKER: HET MOOISTE BROOD VOOR SPECIALE MOMENTEN

In 1923 opende Lodewijk Poiesz de eerste Poiesz in Sneek. In die tijd ging het leven minder snel dan nu. Oude ambachten leefden nog. Er waren toen nog korenmolens waar de molenaar op ambachtelijke wijze meel maakte. Daarvan maakte de plaatselijke bakker deeg dat hij in alle rust liet rijzen. Vervolgens bakte hij er brood van in een echte steenoven. Het is dit pure brood dat de Poiesz bakker heeft geïnspireerd tot het ontwikkelen van de Lodewijker.

 

Rustiek brood
Lodewijker Rustiek is verkrijgbaar in Licht, Donker, Spelt en Krent. Een genot voor in het weekend of andere speciale momenten. Ook als vervanger van stokbrood. Doordat het brood op een hete stenen ovenvloer is gebakken, schroeit het heel snel dicht, hierdoor ontstaat de unieke, krokante korst en smaak met een lekkere zachte binnenkant. Lodewijker Rustiek wordt daarom ongesneden verkocht, dan droogt het niet uit.

 

Elke dag vers, elke dag puur genieten

Lodewijker Rustiek wordt elke dag vers gebakken door uw Poiesz bakker. De 4 verschillende soorten zijn direct te herkennen aan hun natuurgevormde uiterlijk en de verpakking. Zo weet u precies wat u pakt, namelijk: puur genot.

Dit is Lodewijker Rustiek brood:

  • Pure ingrediënten, zoals: water, zout, desem en Franse bloem
  • Vrij van lactose en koemelkeiwit en E-nummers
  • Vrij van dierlijke vetten
  • Vrij van gist, natuurlijk gerezen met desem
  • Ambachtelijk gebakken op stenen vloer
  • Heerlijk knapperige korst
  • Dagelijks vers
  • Verkrijgbaar in Licht, Donker, Spelt en Krent

 

Tip!

  • Snijd er thuis lekker dikke plakken van en geniet. Of -nog lekkerder- doe het brood 6 à 8 minuten in een (voorverwarmde) oven op 200 graden.
  • Probeer ook eens Lodewijker stokbrood. Verkrijgbaar in donker en licht. De smaak van Lodewijker brood en stokbrood komen nóg beter tot hun recht als u het nog 6 tot 7 minuten in een (voorverwarmde) oven op 200 graden bakt. Een smaakvolle basis van een heerlijk broodje. Maar ook lekker bij het gourmetten of bij de borrel.