Paella met garnalen, kiphaasjes, zalm en saffraanrijst
Boodschappenlijstje

4 personen

750 gram kiphaasjes
200 gram verse zalm
2 bakjes à 100 gram zeevruchten cocktail.

250 gram Klaas Puul wokgarnalen

2 teentjes verse knoflook
1 ui

2 paprika's

2 tomaten

1 gram Verstegen saffraan

1 theelepel Ok€ paprikapoeder

1 pot à 350 ml Struik kracht kippenbouillon

150 gram Groko diepvries doperwten
1 blikje à 150 gram Bonduelle crispy maïskorrels

400 gram Lassie risottorijst

6 eetlepels Bertolli Classico olijfolie

zout

peper

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Maak 900 ml koude kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de risottorijst toe en roer de rijst door de uitjes. Blus het af met 225 ml bouillon en roer totdat de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit 4 keer totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg de saffraan toe en meng dit door de risotto. Laat de risotto verder garen op een laag vuurtje en roer het regelmatig door.
Breng de kiphaasjes op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.  Bak hierin de kiphaasjes goudbruin. Haal de kiphaasjes uit de wok en houd ze apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Snijd ondertussen de zalm in grove stukken en breng deze op smaak met zout en peper. Bak de zalm kort in de wok totdat deze gaar is. Haal de zalm uit de wok en houd apart. Bak vervolgens kort de garnalen en de zeevruchtencocktail in dezelfde wok totdat deze gaar zijn en houd ook deze apart.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de paprika’s in reepjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok. Doe de paprikareepjes, paprikapoeder, maïs, doperwten en tomatenreepjes in de wok. Roer dit doorelkaar en verhit het geheel kort. Voeg de gare risottorijst, kip, zalm, gamba’s en zeevruchtencocktail toe en roer het geheel doorelkaar. Verhit het geheel totdat het gerecht warm is.

Wijntip: Biante Tinto Spaanse wijn

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.