Perfekt én het VinkjeHet Vinkje maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep minder suiker, zout of verzadigd vet bevatten. Simpel en wel zo gemakkelijk. Het Vinkje is er in twee verschijningsvormen: je hebt de keuze uit het logo met de groene rand (het groene Vinkje) en het logo met de blauwe rand (het blauwe Vinkje).
 

Het groene Vinkje

 

 

Als je een product kiest met het groene Vinkje, heb je een gezonder basisvoedingsmiddel te pakken. Dit zijn producten met belangrijke voedingstoffen, die je elke dag nodig hebt en die daarom in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staan. Het groene Vinkje vind je op gezondere Schijf van Vijf-producten met minder verzadigd vet, zout, suiker of juist meer vezel. Voorbeelden zijn volkorenbrood met minder zout en voldoende vezel, magere kaas met weinig verzadigd vet en vers fruit zonder toegevoegd suiker.

 


 

Het blauwe Vinkje


 

Natuurlijk beperken we ons niet alleen tot basisvoedingsmiddelen. Soms hebben we gewoonweg zin in een tussendoortje, drinken we frisdrank of eten we een ijsje. Om ook de keuze in overige producten gemakkelijk te maken, is er het blauwe Vinkje. Dit staat op verantwoorde producten die niet tot de Schijf van Vijf behoren, maar wel minder calorieën, verzadigd vet, suiker of zout bevatten. Denk bijvoorbeeld aan soep met minder zout of een snack met weinig calorieën.

Voor meer informatie ga naar www.hetvinkje.nl

 Bron: www.hetvinkje.nl

 

 

Perfekt én het Vinkje
Meer over het Vinkje   

Perfekt én UTZ certified

Meer over UTZ certified    

Perfekt én Fairtrade

Meer over Fairtrade

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.