Poiesz supermarkten

Poiesz Supermarkten B.V. is een florerend bedrijf dat met een nuchtere kijk op zakendoen onderscheidend is binnen de branche. Op dit moment bestaat het bedrijf uit 70 moderne supermarkten en 68 slijterijen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Sneek. Bij het familiebedrijf Poiesz Supermarkten B.V. staan iedere dag ruim 4.800 medewerkers klaar voor de klant.

Vacature Business Controller (m/v)

Een belangrijk onderdeel van onze organisatie is de afdeling Finance. Ben je op zoek naar een baan waarin je als Financial echt met de toekomst bezig bent in plaats van voornamelijk met historische verslaglegging, dan is deze baan wellicht iets voor jou!!! Voor onze afdeling Finance zijn we namelijk op zoek naar een Business Controller (M/V)

 

Als business controller ben je verantwoordelijk voor:

 • Het maken van business cases (Plan).
 • Het opstellen van deelbegrotingen voor afdelingen, projecten of specifieke onderdelen (Plan).
 • Het monitoren van de werkelijkheid ten opzichte van business cases en ten opzichte van project-c.q. deelbegrotingen (Check).
 • Het tijdig voorzien van adequate informatie aan de business zodat de business besluiten kan nemen rondom eventuele bijsturing (Act)
 • Verbetering gebruik en monitoring van KPI’s.

 

Je zorgt ervoor dat de business de relevante informatie heeft om optimaal te kunnen presteren. Je werkt hierbij samen met de financial controller die verantwoordelijk is voor de historische verslaglegging, de periodeafsluiting, de totale begroting en het opstellen van de totaalprognoses, het hoofd van de afdeling financiële administratie, de operational controller die verantwoordelijk is voor de administratieve organisatie en interne controle, de BI datawarehouse specialisten die verantwoordelijk zijn voor de bouw van de rapportages en het beheer van het datawarehouse, en uiteraard met de overige medewerkers van afdeling Finance. De business controller is lid van het management team Finance. Functioneel wordt je aangestuurd door de Financieel Directeur van Poiesz Supermarkten B.V.

 

Je bent een teamplayer en bent in staat om de kwaliteit van het gebruik van en monitoring van KPI’s alsmede het algemene gebruik van rapportages en vertaling van rapportages in benodigde acties bij de functionele medewerkers in de business te verhogen. Als business controller lever je een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de (financiële) performance van de organisatie.

 

Wat vragen wij?

 • een minimaal afgeronde HBO opleiding richting bedrijfseconomie of accountancy of vergelijkbare opleiding;
 • relevante werkervaring op HBO/WO niveau is vereist;
 • affiniteit en ervaring met automatisering;
 • een proactieve, klantgerichte en resultaatgerichte instelling;
 • een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • een pragmatisch en oplossingsgerichte instelling;
 • een hoge mate van organisatiesensitiviteit met een professionele en integere houding.

Poiesz Supermarkten B.V. biedt

Een interessante baan in een groeiende organisatie, waarbinnen ruimte is voor eigen inbreng en ideeën. Het arbeidsvoorwaardelijke pakket sluit aan bij de taken en verantwoordelijkheden. Het betreft hier een fulltime dienstverband.  

 

Nadere inlichtingen over de functie kun je inwinnen bij mevrouw A. Bannink, Financieel Directeur, te bereiken onder telefoonnummer 0515-428800. Na de voorselectie worden er een aantal kandidaten uitgenodigd voor de voortzetting van de sollicitatieprocedure middels een uitgebreid gesprek. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

 

Jouw schriftelijke sollicitatie voorzien van een uitgebreide motivatie en CV dien je uiterlijk 7 juni a.s. te sturen naar:

 

Poiesz Supermarkten B.V.

T.a.v. de heer H. Nauta

Edisonstraat 3

8606 JH SNEEK

Of via email: werken@poiesz-supermarkten.nl