Poiesz supermarkten

Poiesz Supermarkten B.V. is een florerend bedrijf dat met een nuchtere kijk op zakendoen onderscheidend is binnen de branche. Op dit moment bestaat het bedrijf uit 70 moderne supermarkten en 68 slijterijen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Sneek. Bij het familiebedrijf Poiesz Supermarkten B.V. staan iedere dag ruim 4.800 medewerkers klaar voor de klant.

Vacature Personeelsfunctionaris (M/V)

Poiesz Supermarkten B.V. is:

een florerend familiebedrijf dat met een nuchtere kijk op zakendoen onderscheidend is binnen de branche en waar iedere dag 4800 medewerkers klaar staan voor de klant. Op dit moment bestaat ons bedrijf uit 70 moderne supermarkten en 68 slijterijen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Sneek.

 

Een belangrijk onderdeel van onze organisatie is de afdeling personeelszaken. Ben jij op zoek naar een baan waarin je zowel op operationeel niveau bezig bent als ook de vertaalslag maakt van strategisch naar tactisch niveau, dan is deze baan zeker iets voor jou!

 

Functie-inhoud:

als personeelsfunctionaris ben je mede verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling, implementatie en optimalisatie van het personeelsbeleid van Poiesz Supermarkten B.V. Je bent het aanspreekpunt voor diverse vraagstukken op P&O gebied. Je bent een sparringpartner voor de manager P&O en de verzuimcoördinator op het gebied van personeelszaken. Je bewaakt de geldende P&O procedures en draagt zorg voor de actualisering en de juiste opvolging van de procedures. Je levert in samenwerking met je collega’s zichtbaar een bijdrage aan de gewenste organisatieontwikkeling en een eigentijds personeelsbeleid. Daarnaast draag je (mede) zorg voor de uitvoering van de personeelsadministratie en de bijbehorende correspondentie.

 

Wat vragen wij:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van HRM of een vergelijkbare opleiding, aangevuld met minimaal 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • ervaring in het schrijven, implementeren en evalueren van P&O procedures;
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Daarnaast beschik je over optimale computervaardigheden en heb je affiniteit met digitale processen;
  • een proactieve houding, een praktische instelling, overtuigingskracht, je bent communicatief vaardig en kunt werken in teamverband. Tevens heb je een goed gevoel voor de afweging van verschillende belangen en je kunt goed luisteren;
  • een grote dosis enthousiasme, hetgeen zich vertaalt in je drive, verbondenheid, betrokkenheid en inzet;
  • een hoge mate van stressbestendigheid en een flexibele werkhouding waardoor je in staat bent om het overzicht te bewaren in complexe situaties.
  • ervaring met het werken met het digitale personeelssysteem van Raet is een pré.

 

Poiesz Supermarkten B.V. biedt:

een interessante baan in een dynamische organisatie, waarbinnen ruimte is voor eigen inbreng en ideeën. Het salaris voor de functie is conform de VGL-CAO, afhankelijk van leeftijd en werkervaring. Het betreft hier een fulltime dienstverband (van 32 tot 40 uren) voor in eerste instantie bepaalde tijd, te weten een jaar. Het is echter de intentie om een arbeidsovereenkomst aan te gaan voor onbepaalde tijd.

 

Na de voorselectie worden er een aantal kandidaten uitgenodigd voor de voortzetting van de sollicitatieprocedure middels een gesprek. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 16 juli a.s.

 

Nadere inlichtingen over de functie kun je inwinnen bij de heer H. Nauta, manager P&O, te bereiken onder telefoonnummer 0515-428800. Jouw schriftelijke sollicitatie voorzien van een uitgebreide motivatie en CV dient voor 11 juli a.s. binnen te zijn. Je kunt deze sturen naar:

 

Poiesz Supermarkten B.V.

T.a.v. de heer H. Nauta

Edisonstraat 3

8606 JH  SNEEK

Of via email: werken@poiesz-supermarkten.nl  acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld