Portugese kip Piri Piri
Boodschappenlijstje

2 personen

1 pak Knorr wereldgerecht Kip Piri Piri
300 gram kipfilet
zakje à 250 gram sperziebonen
1 rode paprika
1 ui
3 tomaten
1 komkommer
zak à 100 krulsla melange
Perfekt traditionele olijfolie

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen gedurende 5 minuten in ruim kokend water. Giet ze daarna af. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng het zakje marinade met 2 eetlepels olie in een kom en laat de kipfilet gedurende 5 minuten marineren.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Doe 650 ml koud water in een pan. Voeg het zakje rijst en het zakje kruidenmix toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 15 minuten doorkoken zonder deksel op de pan. Roer het af en toe door. 
Verhit ondertussen een koekenpan met een beetje olie. Bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak deze kort mee. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes en doe deze samen met de krulsla melange in een kom. Meng de inhoud van het zakje dressing met 3 eetlepels koud water en 3 eetlepels olie. Giet de dressing over de salade.
Serveer de kip Piri Piri met de rijst en de salade apart. Eet smakelijk!

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.