Provençaalse kip met patat en appelmoes
Boodschappenlijstje

4 personen

1 pakje Maggi Braadstomen kip Provençaal uit de oven
1 zak à 700 gram Peka verse Franse friet
600 gram kipdrumsticks naturel
Perfekt appelmoes
1 citroen

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontvouw de zak die in het pakje van Maggi Braadstomen zit en verwijder het sticker. Doe de kipdrumsticks in de zak en strooi de kruidenmix erbij. Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Schud de zak voorzichtig zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld over de kip. Plaats de braadzak in een ovenschaal en plaats de schaal op het onderste rooster van de voorverwarmde oven. Laat de kipdrumsticks nu gedurende 60 minuten in de oven gaar worden. Controleer regelmatig of de braadzak niet te tegen de wanden van de oven komt.
Frituur ondertussen de Franse frieten gedurende 5 minuten op 175 graden.
Haal na 60 minuten de kip uit de oven. Let op, bij het openen van de zak komt er veel hete lucht vrij. Prik daarom eerst een gaatje in zak om de hete lucht naar buiten te laten lopen. Knip vervolgens de zak net onder het klipje open en haal de kipdrumsticks uit de zak. Doe de kipdrumsticks in een schaal. Snijd vervolgens de citroen doormidden en knijp het sap van een halve citroen boven de schaal met kipdrumsticks uit. Serveer ook de frieten en de appelmoes in een schaal.


Eet smakelijk!

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.