Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1/2 spitskool
  • 2 prei in ringen gesneden (mag ook een pak 200 gram gesneden prei zijn)
  • 2 uien in halve ringen
  • 4 dikke gepelde vleestomaten
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 koffielepeltje sambal oelek
  • 1 koffielepel tomatenketchup
  • 1 verkruimeld groenten bouillonblokje
  • 1 eetlepel bakboter
  • Zout en peper
  • Gezeefde tomatenpulp (tomato frito)
  • 750 gram aardappels
  • 50 gram roomboter
  • Scheutje melk

Bereidingswijze

  • Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijn geschaafde spitskool, de gepelde vleestomaten in grove stukken aan toe.
  • Breng op smaak met de kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het verkruimelde bouillonblokje en de 2 klontjes suiker en een ½ pakje tomato frito
  • Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg nu en dan wat tomato frito toe, dat houd het geheel smeuïg en roer eens om.
  • Kook de aardappels gaar en laat ze droogstomen.
  • Stamp de aardappels fijn en maak het smeuïg met een klontje boter en scheutje melk
  • Als laatste de prei toevoegen aan de stoofpot en nog 3-4 minuten meestoven.
  • Kruid eventueel bij met wat peper en zout. 
TIP:

Lekker met aardappelpuree.