Bistro varkenshaas met kruidenkorst, spinazie uit de wok en krieltjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Wijntip: l’Argentier Merlot

2 varkenshazen (de milde Milano of pittige Romana)
1 zakje à 700 gram Lekker Makkelijk aardappel krieltjes
1 zak à 450 gram spinazie
1 schaal à 20 gram peterselie

2 teentjes verse knoflook
1 rode peper
2 eetlepels Heinz tomatenpuree      
1 flesje à 250 ml Melkan kookroom
Croma Vloeibare bakken en braden

Verstegen vierseizoenen peper
Verstegen zeezout

Bereidingswijze

Verhit 2 royale eetlepels vloeibaar bakken en braden in de koekenpan. Schroei de varkenshazen kort rondom dicht. Pas op: de kruidenkorst gaat snel verbranden bij langdurig aanbraden. Leg de varkenshaas op een bakplaatje en laat deze afkoelen.
Kook de krieltjes in een bodempje water verder gaar gedurende 5-7 minuten.
Kneus de pepers als volgt: doe twee eetlepels peperkorrels op het aanrecht en plet de korrels met de bodem van de pan. Doe een beetje vloeibaar culinair in de pan en brand de korrels even op zacht vuur. Voeg gelijk de tomatenpuree toe en roer dit door de pepers. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd het vruchtvlees van de rode peper ragfijn. Doe de fijngesneden rode peper erbij en blus het af met de kookroom. Laat dit inkoken en houd de saus warm.
Snijd de afgekoelde varkenshaas voorzichtig in kleine biefstukjes van 3-4 cm. Doe de biefstukjes gedurende 8 -10 minuten in een oven van 180°C. Geen oven? Doe de biefstukjes in een droge koekenpan, doe er een deksel op en zet dit gedurende 5 minuten op laag vuur.
Was de spinazie, doe de spinazie in de wok en zet het vuur op hoog. Prik een teentje knoflook aan een vork en roer met deze vork door de spinazie. De spinazie krijgt nu een beetje de smaak van knoflook.
Hak de peterselie fijn, strooi dit over de krieltjes en schud het om in de pan.

 

TIP:

Dresseer het vlees op voorverwarmde borden met de spinazie en krieltjes. Giet de pepersaus over het vlees en serveer.