Chili con carne met piccalilly

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 pak ambachtelijke spekblokjes
1 zak Chili con carne groentenmix
2 teentjes knoflook
1 blik kapucijners à 800 gram (uitgelekt)
2 vleestomaten in blokjes
Uiringen
Peper
Zout
1 slagers rookworst
Prei
Piccalilly
1 potje augurkblokjes

Bereidingswijze

 

Bak de spekblokjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 minuten knapperig. Schep de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Doe de kapucijners in een zeef en spoel ze af met heet water en laat ze uitlekken. Hak de knoflook fijn en zweet dit aan in het achtergebleven spekvet. Voeg de uiringen toe en laat het niet kleuren. Als laatste de prei en de tomaat blokjes toevoegen en de uitgelekte kapucijners met de spekblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 3 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kapucijners over een schaal en leg de rookworst erop. Serveer de piccalilly en de augurken in aparte bakjes erbij.