Gebraden beenham met kruiden jus en voorjaarsgroenten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 beenham

3 takjes tijm

3 takjes rozemarijn

3 blaadjes laurier

5 takjes krulpeterselie

1 schaal sugarsnaps

1 schaal groene asperges

10 bospenen

1 zak 450 gram Peka minikriel

Croma Vloeibaar bakken en braden

Blue Band Iedere dag

peper en zout

Bereidingswijze

Haal 45 minuten voor het bereiden het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe naar eigen smaak peper op de beenham. Zout is niet nodig, omdat uw Poiesz slager de
beenham al heeft gepekeld. Verhit 4 eetlepels vloeibare Croma in een braadpan. Braad hierin de
beenham ca. 5 minuten aan, totdat deze goudbruin is. Maak met een scherp koksmes drie,
gelijkmatige inkepingen aan de bovenzijde van de beenham. Stop daar de tijm, rozemarijn en
laurier in. Leg de ham op een bakplaat en laat deze daarna 30 tot 40 minuten garen in een oven
op 180°C. Maak de groenten schoon en kook ze beetgaar. Verhit een beetje vloeibare Blue Band
in een koekenpan. Doe de beetgare groenten, de minikriel en de mas in de pan en bak deze
ca. 2 minuten. Stort de inhoud uit op een schaal. Leg de beenham er bovenop. Blus de jus
van de beenham af met een beetje water en giet dit over de beenham. Strooi als laatste
de fijngehakte peterselie over het gerecht.