Ingrediënten voor 4 personen

4 mega burgers

3 trostomaten
1 zak à 200 gram ijsbergsla

1 schaal à 175 gram gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
10 blaadjes verse basilicum

1 schaaltje Fresh Friends Thousand Island dressing
4 eetlepels Bon Appetit geraspte kaas jong belegen
2 eetlepels Blue Band vloeibaar
1 eetlepel Bertolli Olijfolie extra vergine
1 pak à 500 gram Napoli ei spaghetti

175 ml Heinz tomato frito

100 ml Struik krachtbouillon rund
Verstegen zeezout

Verstegen zwarte peper

Bereidingswijze

Zet een pan koud water klaar en breng in een andere pan water aan de kook. Zet een kruisje met een mes onder en boven in de tomaat. Dompel de tomaat 20 seconden onder in het kokende water met behulp van een lepel. Dompel de tomaat daarna onder in het koude water. Verwijder het velletje van de tomaat. Kook in hetzelfde water de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels vloeibaar culinair in de koekenpan. Bak hierin de burgers goudbruin in ca. 4 minuten. Leg de hamburgers in een vuurvaste schaal of op een bakplaat. Snijd de tomaten in plakken en leg op elke burger 2 à 3 plakken tomaat. Strooi over de tomaat de geraspte kaas. Straks gaat dit in de oven. Verwarm de oven alvast voor op 220°C. Hak de knoflook fijn. Gebruik het bakboter van de hamburgers en zweet hierin de gesnipperde ui en de knoflook aan. Voeg als de uitjes glazig zijn de tomato frito en de krachtbouillon toe. Laat alles inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en een beetje zout. Doe de hamburgers in de oven gedurende ca. 5 minuten, zodat de kaas over de burger smelt. Breng de spaghetti op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie. Doe de ijsbergsla in een kom en giet er wat dressing naar smaak over heen.

Opmaken

Dresseer de spaghetti op het bord. Leg daar de burger bovenop en giet er een schep tomatensaus bij. Snijd de blaadje basilicum in reepjes en garneer het gerecht met de reepjes basilicum. Schep de sla ernaast.

Wijn tip: Jean Sablenay Syrah Cepage