Noorder hotdog met piccalillycrème, augurk, gebakken uitjes en rode kool salade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Noorder hotdogs                                                                                                                                                     

1 zak à 75 gram veldsla
200 gram gesneden rode kool                                                 
1 Fuij appel

4 eetlepels Amelander sla dressing       
Verse bieslook voor de garnering

4 bruine of witte puntjes
185 ml Kesbeke piccalilly
ca. 3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels augurkblokjes
3 eetlepels gebakken uitjes
zout

peper

Bereidingswijze

Verwarm de hotdogs gedurende 10 minuten in warm water. Laat het water niet koken want anders knappen de hotdogs open.
Snijd met een koksmes 2x door de rode kool zodat de slierten niet te lang worden.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng ze door de rode kool. Breng dit op smaak met peper en zout.
Meng 4 eetlepels Amelander sladressing door de rode kool.
Zeef de inhoud de piccalilly in een bolzeef en roer met de bolle kant van een pollepel de piccalilly door de zeef zodat deze helemaal glad is.
Meng evenveel mayonaise door de piccalilly.
Snijd de broodjes in de lengte bijna helemaal doormidden, zodat er een ruimte ontstaat waar je de hotdog in kan leggen. Vouw de broodjes open en leg in een droge hete koekenpan, zodat ze een beetje krokant worden.
Beleg de broodjes met de rodekool salade en veldsla met daarop de warme hotdog. Giet de piccalillycrème erover. Leg daarop de gebakken uitjes en de augurkblokjes.

Snijd de verse bieslook fijn en strooi dit over het geheel.