Ingrediënten voor 4 personen

4 ribkarbonades
750 gram gewassen spinazie                    
1 zak à 450 gram aardappelschijfjes
1 grote ui
3 teentjes verse knoflook
150 gram geraspte kaas
1 flesje à 250 ml kookroom                                                                                      
1 eetlepel Maggi jus verbeteraar                                           
4 eieren
Croma vloeibare bakken en braden                                                                     
peper

zout      

Bereidingswijze

Dep de karbonades droog met keukenpapier. Strooi zout en peper op de karbonades.
Verhit 2 eetlepels vloeibare bakken en braden in een pan. Bak hierin de karbonades aan beide zijden goudbruin gedurende 4-5 minuten. Haal de karbonades uit de pan en leg ze op een bakplaatje.
Voeg 1 eetlepel jusverbeteraar en een beetje water toe aan de bakboter van de karbonades. Houd de jus warm.
Verwarm de oven voor op 200°C
Snijd de ui in ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Vermeng ¾ flesje kookroom met 2 eieren, 2 teentjes gehakte knoflook, peper en zout naar smaak. Roer de eieren los in de kom met een garde, voeg de aardappelschijfjes en de uienringen toe. Schep deze door de room.
Doe de gratin in een ovenschaal, bestrooi het met geraspte kaas en zet deze in de oven gedurende 40 minuten op 200° C.
Roer 2 eieren en de rest van de kookroom los in een kom. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Voeg het eimengsel toe en maak een roerei. Houd het roerei apart.
Verhit een beetje boter in een wokpan. Doe de spinazie in de wok. Prik een teentje knoflook aan een vork. Roer met de vork door de spinazie in de wokpan.
Verwarm als laatste de karbonades nog 3 minuten in de oven naast de aardappelgratin.