Ingrediënten voor 4 personen

1 slagersrookworst

1 zak à 300 gram spitskool
1 kilo kruimige aardappelen

1 beker à 125 ml Melkan crème fraîche

2 handjes cashewnoten

2 handjes Qualino abrikozen

2 theelepels Verstegen kerrie

peper

zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in ca. 12 minuten.
Snijd de rookworst in plakjes. Bak deze krokant in een wok, zonder toevoeging van olie of boter. Laat de plakjes worst vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier. Was de wok niet want in het vet van de rookworst moet de spitkool worden gewokt.
Stamp de aardappelen fijn.
Snijd de abrikozen in reepjes.
Doe de spitkool, abrikozen en cashewnoten in de wok. Breng het op smaak met de kerrie, peper en zout. Roer het geheel door.
Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en roer deze door de spitskool.
Wok het geheel kort. De spitskool mag nog een beetje knapperig blijven.

Meng de spitskool met cashewnoten en abrikozen door de gestampte aardappelen tot een stamppot.