Ingrediënten voor 4 personen

4 Slavinken
2 Goudreinet appelen
400 gram spruiten
500 gram Poiesz kruimige aardappelen
115 gram kidneybonen
1 eetlepel Maggi jus verbeteraar
1 theelepel Marne scherpe mosterd
1 schaaltje à 150 gram ambachtelijke spekjes
30 gram Melkan ongezouten roomboter
Croma voor bakken en braden
Peper

Zout

Bereidingswijze

Kook de spruitjes 1 minuut in kokend water, giet ze gelijk af en laat ze afkoelen.

Verhit 2 eetlepels bakken en braden in de koekenpan en bak de slavinken goudbruin. Haal de slavinken uit de koekenpan. Maak met een eetlepel jus verbeteraar en een beetje water een jus van de braadboter. Giet de jus op de slavinken en houd deze warm.

Kook aardappelen gaar. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn, de appelen toe en kook deze kort mee.

Bak de spekjes uit in een beetje bakken en braden en laat de spekjes uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet van de spekjes in de pan. Roerbak de spruitjes in het vet van de spekjes.

Stamp de aardappels met appel. Breng het op smaak met mosterd en boter en roer dit erdoorheen.

Roer de spruiten, spekjes en kidneybonen door de puree. Gebruik hierbij een spatel om de spruitjes en de bonen mooi heel te houden.

Serveer bij de stamppot de slavinken in de jus