Ingrediënten voor 4 personen

4 trostomaten
1 ui

1 zak à 400 gram fijne soepgroenten

1 takje tijm
Paar blaadjes verse basilicum

300 gram Bretonsgehakt
200 gram spekreepjes
4 nestjes Napolitana Tagliatelle

1 blikje à 70 gram tomatenpuree

1 pak à 350 ml Heinz tomato frito

1 runderbouillonblokje

1 beker à 250 ml slagroom

Perfekt Vloeibaar culinair

Bereidingswijze

Kook de pasta volgen de aanwijzingen op de verpakking.
Zet water op voor de tomatensoep. Leg een bolzeef in de pan. Draai gehaktballetjes van het gehakt. Doe ze in de bolzeef en zorg ervoor dat ze onder water staan. Haal de gehaktballetjes uit het water zodra ze gaar zijn en houd ze apart.
Voeg het bouillonblokje toe aan het water.
Doe de soepgroenten in de zeef. Laat deze koken. Haal de groenten uit de zeef zodra ze gaar zijn. Bewaar de groenten bij de gehaktballetjes.
Houd de ontstane bouillon apart.
Pak een andere soeppan. Verhit hierin 2 eetlepels vloeibaar culinair. Bak de spekjes hierin uit.
Snipper de ui fijn en voeg deze toe aan de spekjes. Voeg ook het takje tijm toe.
Snijd de tomaten in vieren. Voeg de zaadlijsten toe aan de spekjes. Laat dit meebakken. Snijd het vruchtvlees in blokjes en bewaar deze apart bij de soepgroenten en gehaktballetjes.
Voeg de tomatenpuree en de tomato frito toe aan de spekjes. Roer het geheel goed door. Giet de bouillon erbij.

Zeef de soep met behulp van de bolzeef. De spekjes, ui en tijm hebben hun smaak kunnen afgeven en mogen nu worden weggegooid.

Schep in elk bord een aantal lepels garnituur bestaande uit de gehaktballetjes, soepgroenten, blokjes tomaat en een paar slierten pasta. Giet hier bovenop de soep.
Schep in elk bord een beetje geslagen slagroom en een paar blaadjes verse basilicum.