Vegetarische fritatta met ricotta zilvervliesrijst en champignonroerbakmix

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 pak Vivera kipstukjes
1 zak Poiesz champignon roerbakmix
8 Poiesz scharreleieren (maat M)
2 eetlepels Galbani ricotta
1 à 2 rode paprika’s
2 eetlepels gesnipperde uien
2 teentjes gehakte knoflook
4 koffiekopjes zilvervliesrijst
1 flesje Melkan kookroom
Carbonell olijfolie voor bakken
Basilicum voor het garneren

Verstegen zeezout

Verstegen zwarte peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik 1 koffiekopje rijst per persoon, dat is ruim voldoende. Doe een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de uitjes en de knoflook aan. Laat het niet kleuren maar laat het glazig worden. Snijd de verse rode paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaden. Snijd de paprika vervolgens in grove stukken (een paprika aan de binnenkant snijden gaat het beste). Fruit de paprika glazig met de uien en de knoflook. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Blus de paprika af met de kookroom en laat het zachtjes koken. Voeg eventueel een beetje kookwater van de rijst toe aan de saus om deze wat minder dik te maken. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken en pureer de saus met een staafmixer. De saus zeven en warm houden.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de kipstukjes toe en doe de champignon roerbakmix erbij. Alles zachtjes roerbakken en zout en peper toevoegen naar eigen smaak. Ondertussen de eieren (2 p.p.) loskloppen en toevoegen aan de roerbakmix. Op een zacht pitje langzaam garen totdat de zijkanten beginnen te stollen. Verdeel 2 à 3 eetlepels ricotta over de omelet en sluit de koekenpan af met een groot bord of een deksel van een pan. Na 10 minuten bovenop de omelet nog wat verse peper malen. Met een spatel de zijkanten van de omelet los maken en de omelet verdelen in vieren. Daarna het kwart verdelen in drieën zodat er per persoon 3 punten omelet zijn. Serveren op een voorverwarmd bord met een mooi timbaaltje zilvervliesrijst en de verse paprikasaus. Garneren met verse basilicum en serveer er een heerlijke Hardy‘s Cabernet Merlot bij.

TIP:

Wijn: Hardy’s Cabernet Merlot