Vegetarische schnitzel met salsa komkommersalade, krielaardappeltjes en rode kidneybonen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Valess vegetarische schnitzels                                

1 zak à 450 gram Peka mini kriel
5 tomaten

½ Spaanse rode peper                                  
3 uien
2 teentjes knoflook
1 komkommer
1 schaal à 20 gram verse koriander
1 schaal à 20 gram verse dille                         
1 stukje verse gember
1 kuipje à 200 ml Melkan crème fraîche

1 blikje à 310 gram Bonduelle rode kidneybonen

5 eetlepels Heinz tomatenketchup

1 eetlepel Van Gilse suiker
Mespuntje Verstegen geraspte nootmuskaat
Mespuntje Verstegen kaneel
Peper

Zout  
Perfekt witte wijnazijn       
Perfekt vloeibaar culinair
Carbonell traditionele olijfolie                 

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel vloeibaar culinair in een koekenpan. Bak hierin de krieltjes op hoog vuur goudbruin.
Snipper de uien fijn en hak de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak de uitjes glazig. Voeg de knoflook toe en laat dit mee fruiten. Snijd de tomaten in stukjes en doe ze in de wok. Rasp 2 theelepels gember en voeg toe. Verwijder de pitjes uit de halve Spaanse peper, snijd fijn en bak mee. Voeg een mespuntje kaneel, nootmuskaat en een eetlepel suiker toe. Roer dit door. Voeg als laatste 2 theelepels witte wijnazijn en 5 eetlepels ketchup toe. Roer de salsa door en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de dille fijn en doe dit –samen met de komkommer- in een kom. Schenk er een beetje witte wijnazijn overheen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de komkommersalade door.
Verhit 250 ml olijfolie in een wok. ‘Frituur’ de schnitzels goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenrolpapier.
Voeg de rode kidneybonen bij de krieltjes en verwarm het geheel.

 

Opmaken
Schep de krieltjes en bonen op een bord. Leg een schnitzel erop en voeg een schep salsa toe. Schep de komkommersalade op het bord. Snijd de koriander fijn en strooi over het gerecht. Schep als laatste een eetlepel crème fraîche op de krieltjes en bonen.

TIP:

Wijntip: Barefoot merlot Californische wijn