Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Ingrediënten 10 porties tomatenchutney:

350 ml Oliehoorn tomatenketchup

1 blikje tomatenpuree à 70 gram

3 eetlepels olijfolie

2 gehakte teentjes knoflook

1/2 eetlepel pesto

4 middelgrote uien

500 gram trostomaten

10 druppels tabasco

1 rode Spaanse peper ragfijn gesneden zonder pitjes

6 takjes gesneden verse basilicum

 

Ingrediënten voor 4 dubbele burgers:

8 burgers

6 hamburgerbroodjes

8 plakken jonge Noordertrots kaas

4 grote bladeren gewassen ijsbergsla

4 eetlepels Oliehoorn mayonaise

20 schijfjes komkommer

Bereidingswijze

Grillmethode: directe methode

Temperatuur BBQ: 200-230℃

Voorbereiding: 18-20 minuten

Grill tijd: 8-10 minuten

 

Werkwijze:

  • Snijd het tomatenvruchtvlees in blokjes. Houd de tomatenblokjes apart.
  • Snipper 4 uien.
  • Verhit in een wokpan 3 eetlepels olijfolie en zweet de uien aan met de ragfijn gesneden rode peper, de fijngehakte knoflook en de tomatenpuree. Gedurende 5 minuten aanzetten op een laag vuur.
  • Voeg de pesto toe en knijp er een halve fles Oliehoorn tomatenketchup bij.
  • Spatel de gesneden tomatenblokjes door de chutney.
  • Breng de chutney op smaak met 10 druppels tabasco (naar eigen smaak) en meng de fijngesneden verse basilicum er door.
  • Bewaar de chutney in een gesloten weckpot in de koelkast.
  • Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte.
  • Halveer de 6 broodjes horizontaal en snijd van 2 broodjes het kapje van het bolletje eraf.
  • Borstel het grilrooster schoon.
  • Grill de hamburgers gedurende 8-10 minuten boven directe hoge warmte aan beide zijden en sluit telkens het deksel.
  • Leg op alle burgers de plakken kaas en laat deze smelten.
  • Grill tijdens de laatste minuten kort de broodjes.
  • Bouw de burger als volgt op:
  • Neem het onderste plakje van een broodje, bedek deze met ijsbergsla en leg de burger met gesmolten kaas hierop. Schep hierop een halve eetlepel Oliehoorn mayonaise en daarop een halve eetlepel tomatenchutney.
  • Leg hierop een plak van het broodje, bedek deze met 5 schijfjes komkommer, leg daarop de burger met kaas en een halve schep tomatenchutney.
  • Leg bovenop de burger het bolle broodkapje.