Gegrilde Beef Style Burger op een hamburger brioche broodje met rauwkost en aardappelwedges

Ingrediënten voor 2 perso(o)n(en)

2 eetlepels yoghurt

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel mosterd

1 eetlepel citroensap

300 gram fijngesneden rauwkost zoals spitskool, bleekselderij, rode kool, wortel

250 gram aardappel wedges

1 verpakking Valess Beef Style Burger

2 eetlepels whiskysaus

2 bladeren krulsla

1 tomaat in plakjes

1 rode ui in plakjes

2 eetlepels peterselie grof gesneden

olie

peper en zout

Bereidingswijze

Werkwijze:

  • Begin met de rauwkost, meng de yoghurt, mayonaise, mosterd en de citroensap met peper en zout naar smaak. Meng hierdoor de fijngesneden groenten. Roer goed zodat de groenten een beetje kneuzen en zet het apart.
  • Verwarm de oven op 200℃. Meng de aardappelwedges met 3 eetlepels olie en een klein beetje zout. Verdeel de wedges over de bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin. Hussel de wedges halverwege zodat ze rondom mooi bruin worden.
  • Zet ondertussen de grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Smeer met een keukenkwast de burgers in met 1 eetlepel olie. Bak ze aan beide kanten op een hete grillpan (of op een BBQ) ongeveer 4 minuten aan elke kant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Halveer de burgerbroodjes horizontaal en leg ze de laatste 2 minuten naast de burgers op de grillplaat.
  • Beleg de burgerbroodjes met whiskeysaus, krulsla, tomaat, rode ui en natuurlijk de beef style burger. Doe de bovenkant van het broodjes erop. Verdeel de burgers, rauwkost en de wedges over twee borden en besprenkel met peterselie. Serveer eventueel met wat extra mayonaise.