Gegrilde runder ribeye met kruidenboter en hasselback aardappel

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 stuks runder ribeye
Olijfolie
1 bakje à 250 gram Noordertrots cherrytomaten

12 middelgrote aardappelen
Tijm
1 pakje à 250 gram roomboter
1 teen knoflook

5 takjes peterselie
5 takjes verse basilicum
Geraspte schil van een halve citroen Peper en zout

Bereidingswijze

Grillmethode runder ribeye: Directe hoge warmte van 250 °C

Voorbereiding: 15 minuten

Grilltijd: 3-5 minuten

 

Hasselback aardappelen

Voorbereiding: 15 minuten

Grilltijd: 30-40 minuten

 

Kruidenboter:

  • Klop de boter los met een mixer.

  • Draai in een keukenblender de geplukte

    peterselie, verse knoflook, tijm, basilicum

    fijn en voeg bij de boter.

  • Roer alles door elkaar en breng op smaak

    met de citroenschil, peper en zout.

  • Leg op de werkbank een stuk aluminiumfolie en

    leg daarop een stuk plastic folie. Schep de kruidenboter in het midden op de folie, vouw de folie over de boter en maak er een rol van. Leg in de koeling om op te stijven.

 

Hasselback aardappelen:

In de keuken:

  • Snij de aardappelen in dunne plakjes in, maar niet geheel door. Door ze in een grote eetlepel te leggen en daarna te snijden kunt u de aardappel niet doorsnijden en ontstaan er mooie plakjes.
  • Kook de aardappelen met schil in 8 minuten voor 1/3 gaar.
  • Plaats de aardappelen vervolgens in een vuurvaste schaal en besprenkel met olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Grillen van de runder ribeye:

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen (45 minuten op het aanrecht laten staan).
  • Verhit de BBQ door op een temperatuur van 250°C. • Stel de kerntemperatuurmeter in op 47°C in het midden van het vlees.
  • Smeer een beetje olijfolie op het vlees en leg het met de geoliede kant, diagonaal op de grill.
  • Begint het vlees aan de zijkant uit te drogen? Laat het los van de grill? Dan kunt u het een kwartslag draaien (niet omdraaien).
  • Wordt het vlees dof aan de bovenkant? Draai het dan om en laat in totaal 3-5 minuten grillen en minimaal 5-10 minuten rusten. Houd de kerntemperatuur in de gaten!