Vegetarische gele curry met gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 courgette
4 aubergines
12 bospenen
1 gele paprika
1 rode paprika
1 groene paprika

1 rode ui
1 zoete rode puntpaprika

Gele currypasta
4 tenen knoflook, fijngesneden
250 ml kokosmelk

1 rode peper zonder pitjes, fijngesneden
4 koriandertakjes
75 gram cashewnoten

Gele rijst

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Grilltijd: 8-12 minuten
Temperaturen BBQ: 175 -180 °C

Grillmethode: Directe methode

 

Werkwijze:

  • Bereid de BBQ voor op directe hitte. Briketten in de starter en de houtskool nog apart houden. BBQ temperatuur 175 -180 °C.

  • Snij de courgette en de aubergine in de lengte doormidden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel en halveer de rode ui.

  • Verwijder het loof van de bospeen, schraap de wortelen schoon en laat heel.

  • Vul de BBQ met hete briketten uit de starter en leg als laatste de brokken houtskool op de briketten. Sluit de deksel en breng de BBQ naar 175 -180 °C. Besmeer de groenten licht met olie en leg op het grillrooster. Sluit tijdens het grillen de deksel maar draai de groenten regelmatig. Let op: ze verbranden snel!

  • Snij na het grillen de paprika’s in reepjes, halveer de halve uien tot kwarten en snij de bospeen in schuine plakken.

  • Snij de courgette en aubergine in kwarten, verwijder de zaden en snij in grove stukken. Houd de groenten apart.

  • Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verhit olijfolie in de wok, zweet de knoflook en de rode peper aan zonder te kleuren en voeg de currypasta toe. Bak kort aan en blus af met kokosmelk.

  • Laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken en voeg daarna de gesneden groenten, cashewnoten en koriander toe.

  • Serveer de curry met de gele rijst.