Ingrediënten

4 Black angusburgers
1 zak à 100 gram kropslamix
16 tros cherrytomaten

2 grote tomaten
4 grote zoete aardappels

1 limoen

1 grote rode ui

4 tenen verse knoflook

Klein bosje bladpeterselie

½  Spaanse rode peper

1 flesje à 250 ml Amelander Basilicum dressing
Croma vloeibaar voor bakken en braden
1 theelepel gedroogde oregano

Snufje komijnpoeder

3 eetlepels extra verge olijfolie

2 eetlepels rode wijnazijn

peper en zout

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2x2 cm. Kook de blokjes tot ze zacht zijn en laat ze uitstomen.
  • Halveer de tros cherrytomaatjes, leg ze op een bakplaatje en bedruppel ze met een beetje olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Houd de tros cherrytomaten apart.
  • Verwarm de oven voor op 180º C
  • Verhit 2 eetlepels Croma in een pan. Bak de burgers om en om goudbruin. Leg de burgers bij de tomaten op het bakplaatje. Giet wat bakboter over de burgers. Houd apart.
  • Snijd de grote tomaten, het blad van de peterselie, rode ui, knoflook en rode peper ragfijn. Hoe fijner alles gesneden is hoe lekkerder de saus. Doe alle gesneden ingrediënten in een kom.
  • Voeg achtereenvolgens een scheut olie, een scheut rode wijnazijn, de oregano en komijnpoeder toe. Rasp de limoen en voeg ook de rasp toe. Knijp daarna de limoen uit boven de chimichurri. Breng het verder op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna zoveel olijfolie toe tot alle ingrediënten onder de olie staan. Er ontstaat een lobbige saus. Proef een beetje en voeg nog een laatste scheutje azijn toe als je hem nog wat meer bite wil geven.
  • Doe de tros cherrytomaten en de burgers 5-8 minuten in een oven van 180º C.
  • Dresseer de salade op het bord en sprenkel de Amelander sladressing erover. Leg de zoete aardappel blokjes op het bord en dresseer de gepofte tros cherrytomaten ertussen. Leg de burger ernaast en een schep chimichurri erop

Wijntip: Graffigna Argentijnse Malbec