Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 boeren rollade schijven
Bertoli olijfolie voor bakken en braden
4 tomaten
6 eetlepels gesnipperde uien
2 teentjes gehakte knoflook
1 Spaanse rode peper
6 eetlepels Oliehoorn Oer Hollandse tomaten ketchup
1 schaal basilicum
1 pak Spaghetti Linguine all’uovo
1 komkommer
4 eetlepels natuur azijn
verse dille

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Snij de tomaten in vieren, verwijder de tomaatpitten, snij het tomaat vruchtvlees in reepjes en daarna in blokjes.
  • Hak de knoflook tenen zeer fijn en snipper de uitjes of gebruik de gesnipperde uitjes van de Poiesz groenteboer. Snij het kapje van de rode peper en draai de zaadjes uit de peper. Halveer de rode peper in de lengte en snij de peper zeer fijn. Snij met een scherp koksmes de verse basilicum in dunne reepjes
  • Maak de chutney als volgt:
    doe olijfolie in de pan en laat deze heet worden, voeg de ui en knoflook toe, zet dit aan en laat het niet kleuren. Voeg de oliehoorn Oud Hollandse ketchup toe, roer het door en zet het vuur of inductieplaat uit. Roer de tomaatblokjes en de fijn gesneden basilicum erdoor en laat het enigszins afkoelen.
  • Snij de komkommer in stukken van 6-7 centimeter, schil met een scherp mesje de groene schil eraf, daarna de komkommer schillen tot je de zaadlijst over houd. Rol de komkommer linten op en snij de komkommer in spaghetti linten.
  • Strooi er zout op de komkommer salade, meng het door en laat het 10 minuten inwerken.
  • Doe 2-3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en schroei de rolade schijven rondom dicht. 2 minuten aan elke zijde. Leg de rolade schijven op keukenpapier.
  • Doe 2-3 eetlepels natuur azijn op de komkommer en meng het door elkaar
  • Doe de warme spaghetti op het bord, leg de rollade schijf erop, daar de komkommer salade op en de lauw warme chutney. Garneer met een blaadje verse basilicum